romanisme

Agenţi imobiliari, Y U NO spuneţi adevărul?

19 octombrie 2011

Desigur, ştiţi câte ceva despre majusculele din tilu. Dacă nu, nu folosiţi internetul suficient(sic!). Acum 9 luni căutam o garsonieră de închiriat, mai nou caut apartament de două camere, undeva pe la 300-350 de euro pe lună, în zonă bună, cu centrală(că deh, babele din blocul meu nu se spală şi se încălzesc la aragaz). Cu ocazia asta am făcut un dicţionar al anunţurilor imobiliare. Iată ce a ieşit:

– În apropiere de metrou: la cel puţin 10 minute de mers pe jos în ritm alert sau foarte alert, în care nici sprâncenele nu mai fac faţă transpiraţiei de pe moacă SAU la minim 5 staţii de troleu de Unirii, Tineretului etc.

– Mobilat LUX: IKEA în cel mai bun caz. Alte variante ar fi canapelele din piele albastru strident, combinate cu perdele de un portocaliu-fund de maimuţă inflamată SAU pereţii verzi ca vârful cepei cu mobilă de un galben în nuanţa pai-morning pipi

– Zona Dorobanţi: aici avem două variante. Fie în bloc din epoca preistorică, îmbulinat puternic, dai un bobârnac şi moare SAU undeva pe la Obor, între câini şi semeni “brown sugar”

– Mobilat clasic: în stilul deschizi uşa de la dulap şi te pocneşte în frunte SAU piese albe, scorojite la colţuri, covor persano-chinese, faianţă de veceu ecologic, aragaz cu plită şi fier de călcat cu jar

– Zonă liniştită: “Prrr, ţaaaa, tu eşti viaţa mea, să moară mamaaa!!!” SAU “tâgâdâm, tâgâdâm, eu sunt Tramvaiul pârpârâm”

– Apartament curat: Fooooarte naşpa SAU fooooooooooooooooarte naşpa

Aşa că, stimaţi agenţi imobiliari, spuneţi dracului adevărul! Şi mie îmi place să mă plimb, da’ dă-o dracului, nu mă faceţi să pierd timpul. Mai muncesc şi eu aşa, câte puţin. Şi dragi proprietari, 350 de euro pe un apartament de 40 de metri pătraţi în Berceni e mult prea mult. Mulţumesc.

Semnat Chiriaşul Disperat şi Epuizat, care nu vrea să se întoarcă în Sat.

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply alibus 21 octombrie 2011 at 9:10

  Iulia,
  Atunci cand mi-am cautat eu garsoniera, adica acum vreo 5 ani, am avut prima data contact cu aceasta specie. Anul asta, cand am inceput cautarile pentru apartament am sperat ca odata cu criza au disparut agentii total neprofesionisti. Se pare insa ca pentru unii din ei criza a tinut insa prea putin. Ma bucur insa ca, eu unul, am incheiat cu cautarile. Iti urez spor si sa ai rabdare. Daca vei gasi intr-un final un agent ok, eu zic sa mergi pe mana lui si sa nu te mai complici cu restul.

 • Reply iulia 23 octombrie 2011 at 8:24

  @Alibus- Oricum, la mine nu e graba si mi-am promis sa am rabdare cu mutatul; pana nu gasesc ceva ok nu mai fac pasul asta

 • Reply agathapurple 25 noiembrie 2011 at 15:24

  :))) been there… sper ca ai avut succes intr.un final…

 • Reply alibus 6 decembrie 2011 at 9:53

  btw Iulia, ti-ai gasit pana la urma?

 • Reply Masaj erotic Brasov 8 decembrie 2011 at 14:28

  E dificil sa faci sa priceapa un agent exact ce anume te intereseaza.

 • Reply Iulia 6 ianuarie 2012 at 7:12

  @Alibus- Am analizat bine preturile si am decis ca mai bine fac casa asa, incet, incet. O sa scriu si o postare despre asta ceva mai incolo.

 • Reply alibus 11 ianuarie 2012 at 7:17

  Am inteles. Cat de curand eu o sa ma mut (sper eu la sfarsitul lui ianuarie) si o sa fiu nevoit sa inchiriez garsoniera…intrebarea mea nu era una dezinteresata :))

 • Reply Iulia 11 ianuarie 2012 at 7:24

  @alibus- scuze pt raspunsul intarziat 😀 Nu m-am mutat inca, dar am alte planuri. Caut sa cumpar teren, sa fac casa in cativa ani, mai ales ca acum e destul de ieftin. O sa postez si despre asta la un moment dat.

 • Reply alibus 11 ianuarie 2012 at 8:43

  Iulia, e o idee foarte buna. Si noi cand ne-am decis sa ne mutam (de fapt eram decisi de mult, adica de cand ne-am luat garsoniera ideea era sa ne mutam la un moment dat) am inspectat si acest segment, dar nu ne-am inhamat la contructie, iar casele pe care ni le permiteam aveau tot felul de dezavantaje.

  Acum ca suntem in renovari cu noul apartament nici nu vreau sa imi inchipui cum e sa costruiesti o casa cap coada.

  Poate peste alti cativa ani facem si pasul asta pentru ca o casa e cu totul altceva. Sa vedem cum or fi vremurile.

 • Reply Iulia 11 ianuarie 2012 at 9:01

  @alibus- Eu vreau sa-mi cumpar macar terenul cat mai curand, casa o s-o facem putin cate putin. Oricum nu ne dorim ceva prea mare, doar parter si mansarda. Spor la renovari!

 • Reply alibus 11 ianuarie 2012 at 10:00

  Iulia, nu e rau. preturile sunt, asa cum ai zis si tu, ceva mai rezonabile. Trebuie sa luati in considerare si cheltuielile cu transportul (probabil 2 masini sunt necesare, etc).

  Multumescde urari. Suntem pe ultima suta de metri, deja incepem sa ne uitam dupa culori, mobila si alte chestii.

 • Leave a Reply