aberatii de-ale mele romanisme

Metroretarzii, episodul 8- Afaceristul bazat

7 februarie 2012

“Da Ghiţă, ţi-am spus, am banii în cont, numai că nu mi-a trimis(insert jignire here) ăla marfa. Daaa, cashflow-ul e la cote înalte, facem profit băi tată, băi. Dacă n-ar fi toţi jeguri ca Ghiţă, afacerile ar merge altfel, frate! DAAA, DAAA, facem înţelegerea, CINE E MAI TARE CA NOI, HĂ? FA TU COMBINAŢIILE TALE ŞI VA FI BINE, DOAR AFACERILE SUNT AFACERI, TRE’ SĂ FACEM SĂ FIE BINE. PĂI, NU?”

Caps-ul nu e pus degeaba, afaceristul de metrou nu îşi poartă în tihnă discuţiile, ci în gura mare, pentru ca toată clasa muncitoare de lache sclavi la patron să audă ce potenţial are, ce bani învârte şi cum călătoria asta are loc doar pentru că şi-a bulit Masseratti-ul zilele trecute în timp ce o vrăjea pe Megan Fox.

Afaceristul bazat se plimbă în întreg metroul cu telefonul de ultimă modă la ureche, având grijă ca orice sărac, boschetar, fomist care îl priveşte cu atenţie cade pe spate de admiraţie, ba chiar mai are puţin şi îi face o statuie pe care nici ciorile nu îndrăznesc să se cace.

Geanta cu laptopul e nelipsită, la fel şi pantofii linşi de nevasta care-şi ia bătaie seară de seară, trebuind să-i mulţumească pentru privilegiul de a fi atinsă de aşa un geniu în business. Spor la afaceri şi vouă până la postarea viitoare  şi…aa, da: Atenţie, se închid uşile!

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Ziua bloggerilor, in Grupul Bloggerilor din Romania. Prima parte | Horea Mihai Badau 7 februarie 2012 at 21:45

  […] cu blogul Iuliei Nicolaie. M-a incantat si amuzat sectiunea Despre mine. Imi place si fundalul blogului care, pe masura ce […]

 • Reply Drd Emil Calinescu 7 februarie 2012 at 22:07

  Si intre ce statii se intampla asta?Adica incotro mergea afaceristul? Spre … PIPERA(adica spre casa lui?)…Sau se ducea sa dea vrun tun??!

 • Reply Iulia 8 februarie 2012 at 4:42

  @Emil- Eh, pe undeva pe la Unirii ultima data. Insa de-astia vad zilnic 🙂

 • Reply Doina 8 februarie 2012 at 7:43

  Eheee! Dar vad ca au si semnal la telefon in metrou bajetzi astia!

 • Reply Iulia 8 februarie 2012 at 9:44

  @Doina- Sunt statii intregi intre care ai semnal. Specimenele de fata si daca n-au semnal, tot se lauda :))

 • Reply antiqul 8 februarie 2012 at 11:55

  Pe când telefoanele mobile erau puţine şi scumpe, un vecin şi-a cumpărat un mobil de jucărie şi urla în el „DA, DA, AM SPUS CĂ TE SUN CÂND NE VEDEM!!!” doar unde vedea grupuri de cetăţeni preferabil de sex feminin 😉

 • Reply Iulia 8 februarie 2012 at 11:57

  @antiqul- Hehe, tin minte vremurile alea… Pe atunci pana si telefoanele de jucarie erau cool, nu mai vorbim de cele adevarate :))

 • Reply Ciupanezul 14 februarie 2012 at 5:41

  Ieri am circulat si eu cu metroul dupa o lunga perioada de timp, mai ales ca a fost vremea cum a fost. Si nu am dus lipsa de astfel de specimene. Ba chiar sa-i vezi si in tramvaie cum fac. Parca este al lor.

 • Leave a Reply