aberatii de-ale mele fericire

Viaţa ca o roată. Pătrată.

13 martie 2012

După zeci de întrevederi cu agenţi imobiliari care de care mai mincinoşi, grăbiţi, disperaţi şi proprietari de-a dreptul nesimţiţi, schimbarea se petrece, mă mut. Cum mi-am găsit căsuţă nouă de închiriat? Evident, prin nişte prieteni. Ca de fiecare dată când fac o schimbare notabilă, încep din nou să-mi fac planuri peste planuri, să-mi impun targeturi personale şi profesionale, deşi ştiu bine că dacă ţintesc prea sus, cad de la înălţime şi doare.cum e viata

Eh, nu contează, sunt o optimistă prin definiţie. Un prost fericit, cum s-ar zice. Încă mai cred în bunul simţ al oamenilor, în schimbări pozitive, deşi zi după zi mă lovesc de nesimţire, nepăsare şi chiar prostie. Na’, nici subsemnata nu e vreun monument de deşteptăciune, dar măcar încearcă.

Mă scuzaţi pentru postarea incoerentă din seara asta, dar sunt agitată şi fericită. Am avut cea mai bună zi din ultima jumătate de an. Şi când viaţa mea merge bine, am tendinţe de îndobitocire. Nu înţeleg ce se întâmplă, nu mă regăsesc în sentimentul ăsta. Îl ador, dar mintea mea întortocheată caută probleme permanent. Nu sunt un om care ştie să savureze clipa, care atunci când prinde un val să i se urce în vârf. Îl privesc de la distanţă şi zâmbesc. N-am curaj.

Nu înseamnă că nu sunt fericită, ci că fericirea mă sperie. Sunt un om absorbit de temeri, care crede că viaţa e un fel de roată pătrată. La un moment dat pică pe o latură şi se urneşte greu din loc. Dacă treci de hopul colţului, unghiului de 90 de grade, viaţa curge lin până la următoarea cădere.

sursa foto

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Cornel 13 martie 2012 at 17:51

  2 ani am stat cu chirie si apoi m-am mutat in casa mea.Sper sa fie si la tine valabil traseul acesta.Be happy,d’ont worry! vorba cantecului!

  • Reply Iulia 13 martie 2012 at 19:23

   Eu am casa mea, dar in Focsani, unde eu sunt proprietar si altii chiriasi :)) Inca imi adun curaj sa fac schimbul, pentru ca un credit acolo tot trebuie facut si deocamdata n-am chef sa ma leg la cap pe multi ani. Am decis sa am rabdare.

 • Reply Cornel 13 martie 2012 at 20:30

  Ai dreptate cu creditul.Bine ca ai o rezerva in caz de ceva.

 • Reply alibus 14 martie 2012 at 7:57

  Iulia, felicitari in primul rand pentru ca ai scapat de grija cautarilor. Asa cum iti spuneam am trecut si eu f recent prin asta si nu e o perioada foarte funny. Pe unde te-ai mutat?

  • Reply Iulia 14 martie 2012 at 8:11

   In Zona Dorobanti, pe Washington. A fost zona mea preferata dintotdeauna.

 • Reply Leapsa ca la carte (via Daniel Botea) « Once a student, always a student! – CEL MAI MINUNAT BLOG! 14 martie 2012 at 10:00

  […] urmatorilor: Aura Rusu (ma injura, ii dau prea mult de lucru) , Alex Pirlogea, Iulia Radu, Iulia Nicolaie si cam atat. Ma rog, si tuturor celor care doresc s-o preia(pentru nebloggeri, puteti raspunde la […]

 • Reply alibus 14 martie 2012 at 10:03

  Ehee … nu e rau deloc. Eu am biroul in zona aia.

 • Reply Leapsa turistica! « Once a student, always a student! – CEL MAI MINUNAT BLOG! 14 martie 2012 at 12:20

  […] o dau si p-asta mai departe: Aura Rusu, Alex Pirlogea, Andreea Lupsa, Laura Meleaca, Horea Badau, Iulia Nicolaie, Sedna , Daniel Botea , Grapefruits . Si toti cei care vor s-o […]

 • Leave a Reply