ganduri

Diferența dintre tine și cocalarul care face mulți bani

29 august 2016

Nu ți se întâmplă niciodată să te uiți la câte un specimen și să te miri cam cât de bine îi merge, deși omului îi curge scuipat din gură? Ai tinde să spui că e  prost și nu știe ce înseamnă risc, așa că fură/minte/se aruncă drept înainte ca berbecul. Sau poate crezi, în mod naiv și horoscopo-iubăreț, că e vorba de destin. Ce-ți mai place să te vaiți! Nu, frățică! Cocalarul plin de bani are o calitate care ție, cel mai probabil, îți lipsește. Se numește consecvență.

Consecvența face ca oameni cu un talent considerabil mai mic ca al altora să se ridice deasupra lor.

Consecvența face ca oameni cu o minte modestă să reușească acolo unde  în genere autoproclamații intelectuali au dat chix. Și tot ea face ca aceiași intelectuali să ajungă pe culmile bunăstării.

Consecvența face ca tipul ăla fără facultate să fie șeful tău, în același domeniu în care tu ai terminat-o cu greu, după nopți nedormite și restanțe care ți-au mâncat ficații.

Consecvența face ca oamenii să-și urmeze visele fără să se abată din drumul lor pe cărări subțiri, care nu duc nicăieri.

E ca la școală. Exemplu: colegul care tocește zi și noapte și ia zece cu felicitări. Tu iei 8 sau 9, însă ai învățat doar vreo oră și aia între telefoane, gânduri despre nemurirea sufletului și trei scrolluri pe Facebook. În final, de nota zece e colegul mai harnic, nu tu, chiar dacă te crezi deștept și superior. Așa-i și în viață, succesul e pentru cei care nu se lasă, care nu renunță și pentru cei care își fac un scop zilnic de a duce treaba la capăt, de a progresa.

NOTA AUTORULUI: Acest articol e scris pentru mine, cea pentru care americanul procrastinare e literă de lege și care până la 30 de ani n-a înțeles că ăsta-i demonul cu care trebuie să se lupte. Nu vine dintr-un iad cu cazane de smoală și furci înfipte-n dorsale, nu-l cheamă Lucifer Întunecatul, ci este, asemeni demonilor adevărați, înăuntrul nostru.

procrastinare

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply