ganduri

De ce bărbații vor scorpii? Pentru că nici noi nu vrem momâi

29 octombrie 2015

S-au purtat discuții interminabile, s-au scris și cărți. Fiecare fată cuminte și tăcută cred că s-a întrebat la un moment dat de ce continuă să fie părăsită, ignorată, uitată ca pe o cârpă murdară pe calorifer. Fata asta pesemne că nu s-a uitat niciodată cu adevărat în oglindă. Nu și-a dat seama ce este și mai ales ce vrea.

bad-girl-horns-woman

Ce vor femeile? Pe cât e de simplă întrebarea, pe atât de ușor e răspunsul. Vor bărbați pe care să se poată baza, bărbați pe umărul cărora să poată plânge, bărbați care le încurajează, le susțin și bărbați care știu să-și impună punctul de vedere cu diplomație. Bărbați cu coaie, nu zoaie!

În relațiile mele adolescentine am cunoscut bărbatul momâie. Face tot ce îți dorești. Când întrebi unde să ieșiți, tu alegi de fiecare dată. Cu orice rochie îți stă bine. Prietenii tăi sunt cu toții niște drăguți. Ești superbă indiferent cum te-ai aranja. Îți curge puroi din ochi și te-ai tuns cu ciobul? Minunat, iubito!

Fetelor, nu confundați niciodată bărbatul momâie cu bărbatul iubitor. Bărbatul momâie se mulează ca o amibă pe orice femeie. Acneică, obeză, proastă cu crengi. Așa îi e felul. Ești vegană? Și el papă quinoa cu avocado zilnic! Ești manelistă? Are postere cu Salam de când se încălța cu fesul!

Orice om (aici includ și femeile, sâc!) cu capul pe umeri nu vrea să aibă alături o trestie care se îndoaie la orice adiere de vânt, un pește mort care merge încotro îl duce curentul. Și dacă secole întregi am fost învățați că femeile trebuie să fie supuse, umile, să zâmbească când le vine să te trântească la pământ, e cazul să ne oprim dracului.

Femeia care stă în genunchi și își înghite lacrimile de plictiseală în timp ce freacă cu sârg podeaua va merge mai devreme sau mai târziu la vecinul Vasile. Vasile mai poartă o discuție aprinsă, îi mai trage câte un pupic pe umăr, câte o palmă la fund. La fel, bărbatul cu o femeie momâie se va târâi într-un final la tanti Florica, pe care o va venera mai abitir, mânca-i-ar ochii ei de totem.

Deci, când vreți să urlați, urlați! Când aveți o părere pertinentă, țineți de ea! Cine vă iubește, va aprecia. Cine nu, să aibă momâia pe care o merită!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply