fericire romanisme

Robul lui Dumnezeu- Ștefan

10 octombrie 2014

Citeam zilele trecute la Simona Tache diverse povestiri cu și despre birocrația din minunata noastă țărișoară. Prin umilințe mai mici sau mai mari pe la diverse ghișee și instituții cu miros și mentalitate de putregai am trecut și eu, ca tot românul. Dintre toate, cea mai tare întîmplare s-a petrecut în ziua nunții. Se întâmplă să-mi aduc aminte zilele astea, pentru că acum fix șase zile s-au făcut șase ani de la eveniment.

După cum bine știu toți proaspeții însurăței, înainte să te legi pe vecie, ai de făcut un dosar. Cu șină, evident. Băi oameni buni, dacă n-au verificat madamele cu permanent pe cap și vid în el, de douăj’de ori cifrele din CNP și rezultatele analizelor, n-am făcut nimic. Dacă mai așteptam mult, rămâneam concubini forevăr. Găseau ăștia, de abia le dă barba zilele astea, două cadavre cu mâinile în putrefacție, încleștate pe dosarul cu șină întru veșnică așteptare la starea civilă. Pe placa funerară ar fi scris: “Cuplu decedat pentru că a lipsit ștampila de pe cerere”

După verificările intense, s-au apucat de întocmit certificatul de căsătorie. De semnat, am semnat amândoi ca primarii. Când stau să mă gândesc că putea să scrie acolo că-mi donez corpul viu pentru experimente dubioase în beci la Cantacuzino, mă ia cu brr și hrr. În fine, am zis da, am semnat și ne-am îndreptat către biserică. Și aici minune dumnezeiască. Ne punem coroanele vieții pe cap(a se vedea în poză urma rămasă pe frunte, special pentru poze de neuitat), aflu că trebuie să fiu supusă bărbatului, mă strâmb și mă pregătesc de poezie. În schimb urmează dialogul de mai jos:

-Se cunună roaba lui Dumnezeu – Iulia cu robul lui Dumnezeu- Ștefan.

-Ahm… Părinte, e Stelian.

-Hmm, ia uitați aici certificatul. E Ștefan.

-Upsi!

Șoc și groază. I-am dat înainte(fără tupeu) și asta a fost. A doua zi ne-au înlocuit hârtia fără scuze sau alte minuni de soiul ăsta. În schimb, nu voi uita niciodată că, pentru o magnifică zi din viața mea, poate cea mai frumoasă dintre ele, am fost soția lui Ștefan.

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply vali crintea 17 octombrie 2014 at 17:17

    sotiei mele i-au gasit certificatul de nastere cu cnp-ul gresit , abia am reusit sa facem altul la timp

    • Reply Iulia 20 octombrie 2014 at 11:18

      Uff, ce de povești… Eu care mă gândeam că-s excepție.

    Leave a Reply