presa romanisme

După blocuri suntem noi care… plimbăm căţelul

25 februarie 2012

Până să vin la facultate, vizitele mele în capitală au fost pe la prieteni de familie sau rude, în zone liniştite, cu verdeaţă, copii şi căţei. Ştim cu toţii de boom-ul hip-hop şi de BUG Mafia. Când eram prin clasa a V-a chiar scriam versuri de genul ăsta, mai ales că întotdeauna mi-a plăcut muzica asta şi muzica neagră în general. Uitându-mă cu obsesie la videoclipurile BUG de la Atomic, în mintea mea s-a format o imagine completă şi complexă a Pantelimonului. Blocuri scorojite, băieţaşi cu bâte şi pistoale, drogaţi care îşi bagă în venă. Toţi flancaţi de păpuşe groteşti în latex, care pentru 5 lei fac orice. Ce mai, un peisaj scos parcă din ghetourile americane.

N-am avut o studenţie zvăpăiată, ba chiar liniştită. Un mic apartament de două camere lângă Piaţa Universităţii, un trai fără grijile şi nevoile unui student clasic. În mintea mea, niciodată nu trebuia să ajung în Pantelimon, cine ştie ce mi se poate întâmpla?!?  Mi-am făcut curaj şi hai la plimbare! Ce am găsit? Oameni normali în dum spre serviciu, mămici plimbând cărucioarele, mamaie cu urecheaţii în lesă. Nicio bâtă, niciun foc tras. La naiba, nici măcar prostituate! Mai apoi am stat cam un an în zonă, undeva pe lângă Piaţa Iancului. Un drogat n-am văzut! În schimb, la plimbările de seară pe la Universitate fauna pestriţă se dezvăluia de cum se întuneca, mai ales prin pasajul pe atunci nerenovat.

Asta a fost prima mea lecţie despre cum e minţit poporul cu televizorul. De atunci n-am mai crezut nimic. Păi cum? Băieţii ăia oropsiţi de fapt stăteau la bere în scară, plimbau căţelul mai pe seară şi apoi ieşeau la o cină romantică alături de iubită. Şi tot de atunci am încetat să mai suport oamenii care se victimizează. Sincer, sunteţi penibili.

sursa foto

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Drd Emil Calinescu 25 februarie 2012 at 11:55

  Si eu stau in cartierul asta frumos (pe Iancului) si e cum zici tu. Cine sta insa spre granitul (Cora Pantelimon), dar nu la strada pe Sos Pantelimon, ci pe strazi adiacente, poate sustine contrariul. Un fost coleg d-al lu fratimiu a facut generala (cateva clase) prin pantelimon. Si cica mergea de fiecare data cu un cutit la el (de frica). Nu a fost chiar nevoie sa-l foloseasca, dar trecea pe langa diversi tipi dubiosi.
  Oricum, multa lume spune ca 2012 e diferit de 2000. Si s-ar putea ca si aici sa fie un sambure de adevar.

 • Reply Iulia 25 februarie 2012 at 12:10

  Mama mea a facut liceul si facultatea in Bucuresti, acum aproape 30 de ani. Cand a venit in vizita mi-a spus ca e o schimbare incredibila. Era mult mai rau inainte, mult mai multe jafuri, crime etc.

 • Reply antiqul 27 februarie 2012 at 10:18

  În anii’97-98 eram la facultate şi ascultam la chefuri BUG Mafia. Întradevăr,aveam impresia că Pantelimonul e un fel de Harlem. Sau cel puţin aşa ne plăcea să credem 😉

 • Reply Drd Emil Calinescu 27 februarie 2012 at 12:58

  Iulia, astept mail de la tine 🙂 Si grabeste-te! Stii tu restu’ 😉

 • Reply Iulia 27 februarie 2012 at 18:18

  @antiqul- Cum ar fi fost sa se cante despre mamele cu plozi in carucior? :))

  @Emil- Done!

 • Leave a Reply