fericire

Suflet sau confort?

29 octombrie 2009

Cred ca odata cu progresele semnificative in domeniul tehnologiei si cu toate intamplarile superficiale care ne inconjoara, incepem sa uitam de suflet, de eul nostru launtric, de ceea ce ne face fericiti cu adevarat. Cat poate dura fericirea izvorata din cumpararea unui nou gadget si ce intensitate are, comparativ cu intalnirea sufletului pereche sau cu cateva minute de sincera introspectie? Aseara mi s-a facut dor de padure, de umbra racoroasa a unui brad. Cand eram mica, mergeam la cules de fragi pe dealuri. Ca sa adunam un borcanel de fructe mici si delicioase, urcam si coboram vreo 4-5 dealuri si treceam prin doua paduri. Dar punctul culminant nu era mancatul bobitelor aromate dupa o zi intreaga de oboseala apasatoare, ci cele zece minute pe care le petreceam la umbra unui brad, savurandu-i mirosul crud si intepator, simtindu-mi tensiunea grea din oase si aerisindu-mi piciorusele extenuate. Si acum pot auzi susurul vantului cald de primavara printre ramuri si pot simti teama copilareasca de animale salbatice. Dar sunt convinsa ca la umbra acelui brad batran si singur printre frunze abia imbobocite am descoperit fericirea adevarata. Fericirea care nu tine cont de puterea pecuniara, de campanii electorale sau de obiecte care se prafuiesc in cateva ore.

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply danbrasov 29 octombrie 2009 at 11:23

  Ooooo, daaaa! Mi-am amintit cu mare placere de copilaria mea si de acele momente unice despre care vorbesti tu aici.

 • Reply iulia 29 octombrie 2009 at 11:25

  @Dan- Sa inteleg ca alegi sufletul!

 • Reply danbrasov 30 octombrie 2009 at 7:06

  Fara discutie!

 • Reply Cristina 31 octombrie 2009 at 18:15

  Revenim la ideea ca fericirea vine din lucruri simple, ca un copil este intotdeauna fericit, ca noi ne incurcam in lucruri inutile?
  Ce vremuri…
  Si cand ma gandesc ca eu mai am atatea de facut…

 • Reply iulia 1 noiembrie 2009 at 8:07

  @Cristina-asa este. Chiar mi-am propus sa mai merg o data acolo, sub bradul singuratic. Dar la primavara, la cules de fragi! Sper sa-l mai gasesc.

 • Leave a Reply