romanisme

Mereu e vinovata femeia…

13 octombrie 2009

Cum poti avea pretentia ca o societate sa deschida in sfarsit ochii dupa decenii intregi de cenzura si discriminare? Femeile au fost stigmatizate, culpabilzate si ponegrite sute de ani, iar din discriminarea asta se pare ca nimeni n-a invatat nimic. Cum poti sa arunci un copil de exceptie in gaura neagra a submediocritatii, doar pentru ca mintea ta nu a reusit sa depaseasca pragul judecatilor de valoare eronate? Si mai mult de atat, cum poate un om al poeziei, al gandirii libere, sa judece atat de aspru o simpla adolescenta, care, la fel ca toti tinerii, greseste? Cum te-ai simti tu „moralule” daca fiica ta ar fi in aceeasi situatie? Daca un barbat, care se prezinta in fata societatii ca un sot model, alearga dupa eleve, cand ar trebui sa fie la munca sau sa petreaca timp pretios cu copilul sau, tot femeia este vinovata. Sigur domn’le, ea l-a atras in panza sa de paianjen, tesuta cu senzualitate si sexualitate pana i-a luat mintile. El saracul, este doar un naiv care gandeste cu excrescenta din pantaloni, si, bineinteles, nu se face vinovat de nimic. El alege sa joace rolul atat de convenabil al victimei, al individului violat mental, ametit de aburii unui trup fraged de copila. Si de cand a devenit dragostea un concept condamnabil? Cand oare inima s-a impletit cu ratiunea atunci cand s-a indragostit? Este oare preferabil sa ducem o viata amoroasa plata, asemeni unei balti napadite de matasea broastei doar pentru ca asa trebui, sau sa savuram apa limpede de izvor? Atat timp cat acel barbat a plecat din sanul familiei, un motiv a avut si el, dar in mod sigur nu a fost promiscuitatea unei minore. Reveniti-va oameni buni, sau o sa ajungem sa condamnam sufletele de 10 ani, cu o copilarie murdarita de bestii cu chip de barbati naivi!

Explicatia indignarii mele: http://www.ziaruldevrancea.ro/index.php?articol=35728

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply PATRICKdan 13 octombrie 2009 at 10:46

    🙁
    ecoul a fost destul de puternic in favoarea fetei. te-as felicita pt articol daca n-as fi preferat sa nu existe subiectul asta. oricum, o treaba buna, Iulia !

  • Reply iulia 13 octombrie 2009 at 10:49

    @Patrick- Multumesc, dar nu e meritul meu, ci al parintelui care a facut tot posibilul ca al sau copil sa aiba parte de o educatie adecvata. Sincer, sper ca acest semnal de alarma sa nu fie in zadar!

  • Leave a Reply