aberatii de-ale mele

Urăsc miercurea

8 februarie 2012

Săraca zi de luni, e cea mai năpăstuită dintre toate. Toată lumea o urăşte. Dacă ar fi un om, ar sta pe canapeaua psihiatrului aproape în fiecare zi. Eu nu înţeleg ce au oamenii cu ziua de luni, care reprezintă un început de săptămână şi cam atât. Miercurea, în schimb, e a naibii răăăău!

Nici început, nici sfârşit. Deja eşti sătul de lucru, iar capătul drumului e departe. Nici măcar nu se întâmplă nimic interesant. Miercurea e cât se poate de plictisitoare. Nimeni nu iese în oraş, nicio rudă nu te sună, mâncarea îţi şade greu, la TV n-ai ce vedea. Ce mai, miercurea parcă sunt prinsă fix în mijlocul unei pânze de paianjen. Neajutorată, victimă sigură a lehamitei care mă cuprinde cu nesaţ.

Miercurea nu suspin, nu plâng, nu caut înţelesuri ascunse. Atenţie, însă! Nu e o zi ca oricare alta. E ziua săptămânii care îţi lasă un gol adânc în stomac, o netezime nefirească pe creier, o amorţire a extremităţilor corpului. O urăsc din toată inima, lipsa sa ar fi magnifică.

Poate aş fi scris ceva mişto în seara asta, dar pana mea, e miercuri.

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply silvia 8 februarie 2012 at 17:12

  Te inteleg…. uite, azi, pentru ca e miercuri, nici nu am avut chef sa mananc! Mi-era foame, dar chef, ioc! A naiba zi… Duca-se pe pustii. Si lunea trece mai repede ca ea!

 • Reply Iulia 8 februarie 2012 at 17:22

  @silvia- Ooo, bine ai venit 🙂
  Si da, numai miercurea ne dam seama cat de mult pretuim lunea :)))

 • Reply ex-silentio 9 februarie 2012 at 0:44

  Eu nu vreau să fac discriminare. Le urăsc pe toate în mod egal, mai puțin sâmbăta și duminica. 🙂

 • Reply alibus 9 februarie 2012 at 8:16

  Iulia, miercurea e zi de meciuri…

 • Reply Drd Emil Calinescu 9 februarie 2012 at 11:27

  Te contrazic total: miercurea e ORANGE-FILM ! 😀 Si nu, nu-s doar io cel ne-angajat! Chiar si cei angajati se duc la film miercurea (am prieteni care se invoiesc de la munca mai dimineata, iau bilete (pe rezervare) si merg seara la film).
  Esti prima care zice ca uraste zilele de miercuri !
  Legat de mancare: ai ce manca prin mall 😀

 • Reply CorneL 9 februarie 2012 at 18:55

  Azi e joi.A fost miercuri?Nici nu am simtit.Ieri activitati in aer liber:dat zapada!

 • Reply Vinerea recomandam articole (1) ! « Once a student, always a student! – CEL MAI MINUNAT BLOG! 10 februarie 2012 at 10:37

  […] Iulia Nicolaie ne explica de ce uraste ea miercurea. Pana acum citisem ca oamenii urasc ziua de luni(ca se incepe […]

 • Reply Iulia 10 februarie 2012 at 18:54

  @ex-silentio- :))) Cine naiba uraste weekend-ul?

  @alibus- Pff, pe-asta n-o stiam. Eu doar beau bere, la meciuri nu ma uit :))

  @Emil- Nu stiu de ce, dar am pierdut obiceiul de a ma duce la film miercurea. Probabil ma enerveaza prea mult ziua asta 🙂

  @CorneL- Daaa, super distractie la deszapezit… In loc de fitness, tae-bo si alte asemenea.

 • Reply Drd Emil Calinescu 11 februarie 2012 at 11:06

  tocmai ca te enerveaza, ai putea sa faci chestii care sa te faca sa nu mai urasti! daca te enerveaza un loc unde mergi zilnic, trebuie sa iei o masura, nu? De ex, daca te enerveaza discutiile babelor din ratb, iei masuri, nu? Ori nu mai circuli cu ratb-ul, ori te asezi cat mai in spate, ori iti bagi niste casti in urechi! Actionezi CUMVA sa scapi de sursa de enervare!
  La fel, miercurea te enerveaza? Te duci la film(mai ales pt orange film), stabilesti intalniri, iesiri la altceva! Si trece mai usor ziua aia naspa!

 • Reply Iulia 11 februarie 2012 at 19:42

  @Emil- Ce sa fac daca nimeni nu iese miercurea? :))) Nici sotiorul n-are chef sa mearga la film cu mine 🙂

 • Reply Ciupanezul 14 februarie 2012 at 5:43

  🙂 la mine e misto oricand. Pentru ca de fapt, lucrand la -12 ore nu simt trecerea zilelor. Asa ca pentru mine marti e luni si cand ma bag la somn ma trezesc deja in ce zi vreau, in aia de muncesc sau in aia de traiesc.

 • Reply Tastatura cu suflet [10] | Grapefruits- blog scris cu vitamine. 21 martie 2012 at 12:52

  […] 4. Iulia Nicolaie urăşte Miercurea. […]

 • Leave a Reply