aberatii de-ale mele romanisme

Când eşti ţăran coclit…

20 februarie 2012

Hai să vă spun o poveste cu inculţi. Personaje principale: subsemnata şi însoţitorul prin viaţă, legaţi de fierul de pe deşti. Cică renovam noi apartamentul din Focşani, în care eu am locuit până la 10 ani. Se spune că în gusturile omului nu faci treburi murdare. Ei bine, în ale mele poate face oricine. Iată ce am făcut:Cum afli daca esti prost

Aveau ai mei un dormitor alb, model Ludovic al XV-lea, cam scrijelit săracul. Noi, ţărani moldoveni cum suntem, ce ne-am gândit… Haidi bre să punem mobilă modernă din pal, că aşa fac oamenii cu gusturi rafinate. Tragem un parchet laminat şi gata treaba! Nu i-am zis mamei nimic, cu gândul la comentariile care aveau să curgă, dezbateri care ţin până târziu în noapte şi care, în mod clar, nu duc nicăieri. Ce tot atâtea discuţii?

Cei doi ţărani moldoveni, cărora deşi le-au spus părinţii să citească mai mult n-au ascultat, au făcut mobilierul bucăţi şi l-au dus la tomberon. Abia după vreo două luni, cocliţii se răzgâiau în revistele de amenajări(imaginându-şi că s-ar pricepe) şi ghiciţi ce au văzut! Un hotel de 5 stele, mobilat cu ce am aruncat noi la gunoi. Vezi în link, deşi acum observ că nu mai au exact aceeaşi mobilă.

Închei prin a spune că nu am nimic de afirmat în apărarea mea. Şi că nu am nimic cu ţăranii propriu-zişi, ba chiar îi admir pe majoritatea. Şi pentru ăştia micii: când mama îţi spune să citeşti, ascult-o!

Sursa foto

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply Cristi 20 februarie 2012 at 18:10

  Era lemn masiv?
  Caci daca da… vai.

 • Reply Iulia 20 februarie 2012 at 18:14

  @Cristi- Hmm, nu cred. L-am vazut pe okazii cu 2000 de euro 😀

 • Reply Drd Emil Calinescu 20 februarie 2012 at 18:46

  Chestia cu aruncatul la mine nu prea exista. Si de fapt LA NOI in familie. Cand o ruda d-a mea a vrut sa renunte la un recamier si la 2 fotolii, nu le-a aruncat. Ni le-a dat noua, apoi le-am dat mai departe lu bunicamiu, si la tara. La noi e cam regula: nu se arunca! „AU COSTAT BANI, NU ARUNCAM BANII DOAR PE MOFTURI, CA NU MAI SUNT LA MODA ETC”.
  Si asa am fost si eu educat. Ceea ce face casa mea plina de vechituri, da macar n-am parte de astfel de regrete („am aruncat 1 mie de euro la gunoi”).
  Fiecare cu alegerile sale 🙂

  Salutari

 • Reply Iulia 20 februarie 2012 at 19:11

  @Emil- Regret e prea putin spus. Dar nici prea strangator nu e bine, asa e mama. Are casa plina de haine si ustensile pe care nu le-a mai folosit de 10 ani.

 • Reply Drd Emil Calinescu 20 februarie 2012 at 19:45

  E, noi avem „case de depozitat”. De ex, bunicamiu e singur acum intr-un apartament de 3 camere la Slatina. Si acolo ducem ce nu avem nevoie. Nu ca vom mai folosi vreodata, da de ce sa aruncam? :))

 • Reply Cristi 20 februarie 2012 at 23:45

  Acum lasa, nu trebuie sa stai sa regreti.
  Bucurati-va de mobila noua caci pe cea veche n-o mai poti „aduce la viata”. Iar 2000 EUR… eh, sa fie singura voastra paguba in viata.

 • Reply omulvaly 21 februarie 2012 at 17:46

  Stii care-i partea bună ??? M-ai facut să rad 😀

 • Reply Iulia 21 februarie 2012 at 17:52

  @Valy- Hazul de necaz face bine la sanatate! :))

 • Reply emagari 22 februarie 2012 at 6:19

  E, asta e, in viata mai si pierzi. Nu trebuie sa regretati. Mergeti inainte.

  • Reply Iulia 22 februarie 2012 at 6:24

   Normal, asta e! Cine stie ce tiganusi s-au incalzit cu dormitorul alb al mamei :)))

 • Reply Delian 25 aprilie 2012 at 20:56

  simpatica faza :)) insa daca ar fi fost sa-l restaurati…v-ar fi costat ceva, e enorm de multa munca, eu cu asta ma ocup si chiar voi restaura o garnitura similara… lasa ca si PAL-u e bun, macar nu intra cariile 😛

 • Leave a Reply