ganduri

Mitul spărgătoarei de case

27 noiembrie 2017

Cu toții avem mici plăceri vinovate. A mea e intrarea în grupurile de mămici. Asemeni heroinei, plăcere și durere. Așa-s eu, masochistă. O dată la câteva luni, inevitabil apare o doamnă părăsită de soț pentru o jună de obicei mai tânără. Să te ții! Imediat începe să curgă veninul dinspre distinsele madame care oferă sprijin online. Curva dreacu’, spărgătoare de case, ciuma familiei, lasă copiii fără tată, prostituată, otreapă de duzină și multe altele în aceeași linie melodică. Recunosc, și pentru mine ar fi un coșmar să fiu părăsită pentru o altă femeie(pentru cine n-ar fi?), DAR nu e vina ei.

Femeia aia nu-ți datorează nimic. Nu ți-a promis dragoste veșnică, nu i-ai dat bani, n-ai crescut-o de la doi ani, n-ai salvat-o de la moarte. E doar o femeie îndrăgostită. De bărbat, de bani, de stabilitate. Cu toții avem drogul nostru, până la urmă.
O să rămâi uimită, dar nici el nu-ți datorează nimic. Ba mai mult, ar trebui să-i mulțumești. De ce, te vei întreba. Pentru sinceritate. Sinceritatea e un dar atât de scump, încât n-o vei găsi vreodată la oameni de doi bani. Ar fi putut s-o țină langa-langa, mâncând din două prăjituri deodată, însă n-a făcut-o. Întreabă-te dacă într-adevăr ai fi preferat să doarmă alături de tine, purtând în gând sau în chiloți (după caz) o alta.

Nu în ultimul rând, nici tu nu ai vreo vină. Teoriile de genul că nu avea ce trebuie acasă, ciorba era prea fierbinte și sexul ca ninsoarea, adică rar și rece, sunt tot generalizări incorecte. Timpul trece, oamenii se schimbă, relațiile la fel. La 20 de ani, când nu ești căsătorit, e acceptabil și chiar ok să ieși dintr-o relație și să intri în alta. De ce n-ar fi acceptabil la 30, 35+?
Realitatea este că nu vei ști niciodată ce urmează să ți se întâmple șiiiiii, ȘOC din nou, asta e partea cea mai frumoasă. De ce? Pentru că, știind asta, te poți bucura dracului de prezent. Mâine poți muri într-un accident, poți câștiga la LOTO, te poate părăsi soțul cu care-ai fost măritată 20 de ani, îți poți pierde slujba sau, cine știe, poți fi chiar tu o spărgătoare de case.

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Crintea Valerică 27 noiembrie 2017 at 18:24

  Da! Consider că nu te deranjează dacă spun că cele scrise de tine sunt valabile si pentru cealaltă jumatate a unei căsnicii. În plus as adăuga faptul că statistica demografică indică numărul femeilor mai mare decât al bărbaților şi e posibil ca să întâlnim mai des „distrugătoare de căsnicii” decât „distrugători de căsnicii” ….
  Important e să se bucure de noile relații, iar partenerii părăsiți să nu uite că mai sunt şi alte persoane rămase „stinghere” …….

  • Reply Iulia 27 noiembrie 2017 at 18:28

   Sigur că sunt valabile și pentru cealaltă jumătate. Și da, viața merge înainte!

   P.S.- Mersi de vizită. Long time, no see.

 • Reply Vera 3 decembrie 2017 at 10:07

  Draga Iulia,
  Iti scriu din postura de sotie inselata de sot cu colega lui de birou, colega care stia perfect ca omul este insurat si are copii mici, colega care nu s-a dat in laturi sa capuseze o relatie.
  Nu-ti mai dau detalii sordide, tradarea a fost cumplita si gretoasa, am iesit din casnicia aia un om rupt in milioane de bucatele. Dar nu, sa nu cumva sa dau vina pe nimeni. Eu trebuie doar sa clampan din gura teorii d-astea sforaitoare cu C’est la vie si Carpe diem. Ca nu cumva sa pic de fazan si sa vina Iulia sa faca articol despre „madame inveninate”. Am doi copii, Iulia, am doua fetite de 3 ani jumate, respectiv 5 ani. Copiii mei cresc acum cu un tata care le vede aproape 4 zile pe luna. Nu pentru ca nu-l las, ci pentru ca atat doreste el. Si stam in acelasi oras. Nu, nu le suna la telefon decat foarte rar. Nu, nu vine de ziua lor, decat daca se intampla sa pice in weekendul cand sunt la el. El e cu ea acum. Nu sunt vinovati cu nimic ei, Iulia. Ei sunt indragostiti si isi traiesc viata. Si eu imi traiesc viata. Fara teorii sforaitoare. Fara gesturi de super-femeie care trece peste orice obstacol. La dracu, sunt zile cand sunt moarta pe dinauntru, dar „I smile and I wave”. Am lucrat enorm cu mine ca sa ies din gaura neagra in care m-am pomenit pentru ca doi oameni s-au indragostit. Si voi lucra inca mult timp pentru ca, ghici ce, o asemenea „afacere” te doboara, te face sa te indoiesti de tine ca om, ca femeie. Stiu teoria perfect, draga Iulia, practica ma omoara. Craciunul asta e randul lui sa aiba copiii. Eu voi fi singura. In perioada aia a anului cand toti petrec cu familia. Well, toti care au familie. Gandeste-te la mine cand ciocnesti un pahar de vin rosu si te guduri fericita la bratul sotului tau de Craciun, Iulia. Poate ca si eu voi ciocni un pahar de vin cu prietenii. Sau poate voi plange in perna, singura. Nu se stie niciodata ce se alege din teoriile sforaitoare, crede-ma!

  Si te astept cu interes in cativa ani, cand vei avea copii mici si-un sot care se indragosteste de alta, sa-mi spui cum tu nu ai o problema cu el si cu noua lui iubire, pentru ca tu vei ridica din umeri si te vei bucura de prezent. Ce dragut!

  Ah, te-a pus Vasilescu in lista de duminica, ai obtinut 3 lulele de trafic. Si? Si nimic!

 • Reply Iulia 4 decembrie 2017 at 16:23

  @Vera- Ți-am răspuns și la Mihai că tot ceea ce am scris am scris din experiență. Nu la fel de dureroasă ca a ta, e drept. Știu că e ușor să căutăm vinovați, dar asta nu schimbă situația de fapt. Da, boul care înșeală e un animal. În schimb, alegerea de a pleca e una sănătoasă dacă nu îți mai găsești locul în relația respectivă. Într-o lume ideală copiii n-ar trebui să sufere. Faptul că el a decis să aibă o relație rece cu ei e, desigur, condamnabil și mai pe șleau, de câcat. Fără vrăjeală, eu chiar cred că e mai bine ca un bărbat să divorțeze decât ca ăia mici să crească într-o casă cu certuri, reproșuri și lipsită de dragoste. Așa am crescut eu și crede-mă, e nasol!

 • Leave a Reply