ganduri romanisme

Pepușe, vii la o tură? Nu? Ah, ești urâtă și proastă!

30 iulie 2013

Spus într-un mod mai familiar, strugurii sunt clar acri dacă tu nu ajungi la ei. De mult voiam să abordez problema oamenilor care se vaită de prețuri în general. Individul în cauză e peste tot pe lângă noi. E ăla căruia îi spui că ieri ai fost la un suc la terasă, iar el îți spune că ești prost, nesăbuit și că de 2 lei îl făcea singur acasă, fără să fie bătaia de joc a capitaliștilor avizi de câștiguri facile pe cârca fraierilor din onorabila clasă muncitoare.

Dacă nu ai încercat niciodată să faci ceva pe cont propriu și te-ai obișnuit să primești o sumă modică de bani la sfârșitul lunii, indiferent de cât de mult sau puțin ai stat pe Facebook pe la birou, nu prea ai de unde să înțelegi un mecanism simplu și mai ales ideea atât de la mintea cocoșului că, într-o piață liberă, fiecare agent comercial are dreptul să pună ce preț dorește.

Numai în ultimele săptămâni am avut ocazia să citesc pe net mai multe trăznăi de genul ăsta. Gagici care se plângeau că macarons sunt prea scumpe, că fac ele fursecuri la tava cu doi lei. Ce conteaza că nu au făină de migdale și alte ingrediente din Franța, taxe de plătit sau sediu în Dorobanți, tot aia e… Niște nesimțiți, domn’le! Tipa din captura atașată e supărată că la piscină la Pescariu e taxa de intrare de 100 de lei. Și pentru mine e mult 100 de lei intrarea la o piscină, dar parcă nici n-aș merge la un strand cu 5 lei intrarea în care să-mi dezvolt colonii țopăitoare de pureci, păduchi și alte vietăți prietenoase sau, mai sweet, bubișoare trandafirii și purulente. În aceeași ordine de idei, probabil că nici prințul Charles nu vrea să facă baie cu boschetarii. Clienții se filtrează cel mai bine prin preț.

Firesc e ca fiecare să-și cunoască limitele și să se încadreze. Cât despre pretenții și posibilități, să nu uităm o categorie de oameni muuult mai scârboasă decât bubișoarele de mai sus, pe ăia veșnic nemulțumiți, sărăntocii cu fițe. Fie din sărăcie, fie din zgârcenie, cumpără cele mai ieftine produse sau servicii, doar pentru a se văita ulterior că-s de câcat.

“Cum frățiwey, la 50 de lei pe noapte camera cu mic dejun pe malul mării, mâncarea să fie puțină și mobila veche?!? Las’ că le arat eu ăstora că nu tre’ să te pui cu cetățenii europeni cu drepturi… OPC, țipete, filmulețe pe Youtube, fir-ar ai dreaq”

Da mă, că ăla trebuie de 5o de lei să plătească și taxe, cameristă, bucătar, întreținerea hotelului și câte și mai câte…

Vrei să fii mai fericit? Adaptează-te la ce ai și ce poți în momentul ăsta, că oricum mereu vei dori mai mult. Și pentru Dumnezeu, nu mai da banii pe rahat pentru ca în cinci minute să te vaiți că pute!

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Sorina 30 iulie 2013 at 12:57

  Eu cred că priviți lucrurile dintr-un singur unghi. Valoarea nu este dată, în mod sigur, de prețul unor servicii. În mare parte sunt de acord cu ce ați scris și nu mi se pare logic ca lucrurile să stea altfel.Însă ați auzit de snobi? Ăia vor plăti intrarea la piscină cu 100 de lei, dar tot așa de bine pot să aibă păduchi, purici și boli de piele.
  Să comenteze că au plătit puțin (iar ei cred că e mult pentru că nu cunosc ce taxe și impozite papa statul)și nu se bucură de calitate… cred că adevărul e undeva la mijloc. Unde mai pui modul de abordare și comportamentul unor angajați!
  Eu vreau o lume ideală, dar asta e imposibil.
  Sănătate!

  • Reply Iulia 30 iulie 2013 at 13:59

   Sigur ca exista de multe ori discrepante intre pret si valoarea reala, dar eu m-am referit la majoritatea situatiilor, nu la cazurile speciale. Cat despre snobi, din pacate sunt peste tot si da, paduchi poti lua si de la cele mai luxoase saloane, dar riscurile sunt sensibil mai mici.

   Eh, o lume ideala imi doresc si eu, de-asta de multe ori imi fac nervi in plus. Cateodata e bine sa nu ai asteptari foarte mari de la cei din jur.

 • Reply domnite.ro 14 august 2013 at 12:19

  Ce-i frumos cica e prost, ce e desept e prost si tot asa, fiecare vede cum vrea atractia, daca stam sa ne gandim toti au defecte, diferenta este pe care le putem ignora sau nu…
  Multi nu inteleg asta si e trist…

 • Reply Bogdan 25 august 2013 at 19:02

  Mi-a placut, dar chestiunea e complexa. Mesajul tau e bun si asta e ceea ce conteaza. Diferenta de abordare vine din educatie. Trebuie sa iti apleci mintea si sa discerni, iar apoi daca ai ales si iti place, sa te bucuri de ce ai primit. Daca nu, ai mai invatat ceva. Sa te plangi e o infatuare, deci esti snob sau o prostie, deci nu ai gandit.
  Pretul e un indiciu al calitatii, bineinteles nu singurul… Insa stii cati vor calitate, putini, altfel s-ar gasi peste tot si chiar la preturi mai mici.

 • Leave a Reply