aberatii de-ale mele

Creditul pe 30 de ani e noua căsătorie

19 ianuarie 2017

Unii oameni au teamă de atașament. Până în ultima vreme, căsătoria a fost cea mai cunoscută formă de a-ți declara afecțiunea și dedicarea pentru persoana iubită. La concurență cu căsnicia șade la loc de cinste zămislitul copiilor. Dacă mă-ntrebați pe mine, astea două sunt mari fâsuri în comparație cu cea mai puternică formă de declarare a iubirii și a dorinței de a petrece o bătrânețile împreună, Măria Sa CREDITUL imobiliar.

Statisticile arată că oamenii divorțează într-o veselie, în proporție de aproximativ 50%. Ca o tușă personală aici, sunt de părere că dacă ai făcut ditamai nunta, cu ditamai plicul, și ai divorțat în mai puțin de un an, ar trebui să te gândești la o politică de refund. Pana mea, frățică, nuntașii nu sunt plătitori de rate la BMW-ul tău. Nunta nu-i un crowdfunding pentru ideile tale crețe de afaceri.

Dacă pe-asta cu șaiba pe deget am lămurit-o, să trecem la copii. Câți nu-i abandonează în spital? Câți bărbați nu se trezesc la vreo 45 de ani că au poftă de carne tânără și pleacă înspre Vama Veche cu o jună, călare pe motocicleta nou-nouță de aventurier întârziat? Și chiar dacă totul e roz în paradisul familial, pe la 20 și ceva de ani cam orice tânăr începe să se descurce singur. În orice caz, sigur până la 30 e pe picioarele sale. Tu poate nu.

Anul ăsta avem în plan să ne facem casa. O parte din economii și o altă parte, mult mai consistentă, din ce împrumutăm. După discuții îndelungi cu consortul, am ajuns la concluzia că simt nevoia să fiu cerută în creditare. Masculul trebuie să se pună în genunchi, cu documentele de la bancă strâns ținute în mâinile sale tremurânde, femela să vibreze de emoție și extaz și să dea o semnătură hotărâtă pe hârtiile care, spre deosebire de certificatul de căsătorie sau verighetă, le vor fi cu siguranță alături până la pensie. Petrecerea se ține la sucursala arondată domiciliului, casierele sunt domnișoarele de onoare, mândrele care te ghidează spre o viață lungă, plină de datorii. Casă de piatră, debitor și debitoare!

credit-pe-30-de-ani

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Vali Crintea 19 ianuarie 2017 at 8:45

  Sa inteleg ca am un subconstient realist care mi.a intuit escapada de aventurier de peste 9 ani ( cand voi implini 45 ) si care m.a determinat sa achit ipotecarul luat pe 24 de ani in doar 10 ?
  O fi autoaparare in fata aventurilor viitoare daca contractez un nou ipotecar pentru teren + locuință sau doar o posibilitate de a imparti fara scandal la divort cele 2 proprietati 🙂 ?
  Mmmmmmm…. mai bine plateam lunar in tihnă !

 • Reply o femeie 20 martie 2017 at 22:22

  Prima ipoteca am achitat-o in 8 ani in loc de 28. Sunt la a o noua ipoteca si amr 14 ani – incerc sa ii inghesui intr-un colt pana ies 10 :). 30 de ani devine o perioada prea lunga si dobanda si comisioane ce ingrasa banca inutil: cu siguranta vor fi cateva pierderi de job, niste boli noi aparute, asa ca un avans gras (20-30% minim) strans si o ipoteca mica, asortata la buget si la ceas raman o solutie.

  • Reply Iulia 21 martie 2017 at 7:11

   Mda, e o gândire sănătoasă pe termen lung. Eu încă mai ezit.

  Leave a Reply