O mămică fericită

Lăsați femeile să nu facă copii

30 octombrie 2015

ASTA scriam acum cinci ani, agasată de întrebări fel de fel. Eh, acum că am comis-o și am o mogâldeață de care să mă îngrijesc în fiecare secundă, pot vorbi și din prisma tinerei mame, apropo de un articol foarte mișto peste care am dat zilele trecute.

Să ai copii e al dracului de greu. Cine vine și-ți toarnă povești cum că ai o comoară care râde tot timpul, mănâncă tot din farfurie, se îmbracă așa cum vrei tu și în general te ascultă fără efort, te minte cu nerușinare.

nu vreau copii

Să ai copii înseamnă nopți nedormite, nervi întinși la maxim, grămezi de bani pe la doctori și la magazin. În plus, viața de cuplu se schimbă radical. În loc de cina la restaurantul ăla thailandez alături de prieteni și pahare de vin, îți vei petrece serile ștergând boțul de carne la cur și încercând să-l adormi fără succes ore în șir. În loc de teatru sau operetă îi faci băiță și îi scoți mucii cu aspiratorul.

Cine face copii să sudeze un cuplu e mai prost ca Dan Șova. Un copil e o piatră de hotar, o încercare mare pentru orice pereche. Și nu, nu ești pregătit chiar dacă tu crezi asta. Cu multă răbdare și înțelegere însă, adaptarea are loc până la urmă. Și pe cât e de greu, că e greu de mori, e tare, tare frumos. Partea frumoasă o depășește cu muuult pe cea dificilă.

Pupicii de dimineață, te iubesc-urile aruncate din senin, râsul colorat, cuvintele stâlcite în cel mai drăgălaș mod, îmbrățisările apăsate, fac ca totul să merite. Când vezi că ai crescut tu, ăla imatur și zăpăcit, un om fericit, cu personalitate, cu păreri proprii, cu idei care de care mai năstrușnice, fericirea care te cuprinde e nemăsurată. Știi că ai face orice ca să-i fie bine. Știi că ai urca Everestul și te-ai arunca în Groapa Marianelor fără să clipești dacă asta l-ar face fericit pe piticul care crește mai repede decât poți spune tu pâs.

În schimb, când nu vrei, nu vrei. Și nimeni nu are dreptul să te judece. Da, poate va veni un moment în viață când vei dori, dar va fi, la fel ca și acum, treaba ta. Corpul tău, viața ta, alegerile tale. Nu toată lumea trebuie să aibă facultate, casă, doi copii (fată și băiat) și să planteze un pom. Diversitatea asta e ceea ce ne face atât de mișto ca oameni, hai să ne bucurăm de ea!

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply utilaje covrigarie 12 februarie 2016 at 12:27

    Un copil aduce foarte multe responsabilitati si dupa cum zici si tu nervi intinsi la maxim dar iti aduce si o oaza de fericire si iubire !

  • Reply o femeie 5 aprilie 2016 at 14:36

    cine nu are rabdare, nu are autocontrol, nu are verticalitate si responsabilitate pt urlatorii 20 ani, sa nu faca. Cine nu vrea, sa nu faca.
    Mai nasol vazui matusile pe capul unei verisoare sa faca si ea un copil, ca e pacat, etc. Mama lor de matusi 😀

  • Leave a Reply