aberatii de-ale mele

Iohannax

24 noiembrie 2014

Eu îs moldoviancă, bre! Moldăviăn and proud!

Vorbesc mult, cu debit, vrute și nevrute. Nemurirea sufletului și fierberea unui ou îmi ocupă la fel de mult spațiu în minte și în cascada de vorbe care, odată pornită, n-o mai oprește nici cutremurul de pe plaiurile natale.

Când vreau să plâng, plâng. Ba chiar urlu, strâng perna în brațe, rămân cu fulgii între dinți și-apoi mai urlu oleacă.

Dacă mă enervez, am grijă ca cel vizat să știe. Nu pot să tac, nu pot să mă temperez, nu mă pot preface.

Sunt ca o carte în bătaia vântului, deschisă și cu paginile aflate într-un veșnic freamăt.

Mi-e drag de mine însămi, dar câteodată nu știu când să mă opresc. Câteodată simt nevoia să mă ardelenizez, să o las mai moale. Când mă întreabă cineva ce fac să nu mai zic “bine” apăsat și cu nițel țignal, ci un “bine” molcom, relaxat, chilluit. Să nu mai dau cu disperare din picior când cineva întârzie la o banală întâlnire. Să nu mai pomenesc de atâtea organe ale căror loc e în chiloți, nu în discuții aprinse.

Am nevoie de-un Iohannax.

P.S.-Departe de mine toată nebunia de zilele astea. Oamenii parc-au luat-o razna și fac dintr-un om normal un soi de Superman care-i va scoate din noroi în trei secunde. Uite-așa apar autostrăzile, uite-așa dispar maidanezii, uite-așa trăim ca în Germănica. Zâmbim tâmp sub aripa protectoare a străinului care face ordine în țară. Relax, people, take a Iohannax!

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Dan Trofin 24 noiembrie 2014 at 8:33

  unii romani, nu au inteles, ca un Presedinte nu are prea multe atributii in virtutea carora sa poate sa se amestece in politica interna.

  pentru bunul mers al tarii, Guvernul si Prim Ministrul, alaturi de Parlament, sunt institutiile care pot face ceva inspre binele nostru.

  din pacate, inca mai pluteste, la nivelul mentalului colectiv, o adiere a ”tatucului” – personaj care trebuie ”sa faca ceva”, vorba cliseului pagubos mioritic.

  • Reply Iulia 24 noiembrie 2014 at 9:07

   Ai perfectă dreptate, poate ne vom vindeca de meteahna asta, eu așa sper.

 • Reply Roxi 28 noiembrie 2014 at 22:16

  Cine nu spera chestia asta Iulia … oricine isi doreste ceva mai bun :D!

 • Leave a Reply