Fără categorie

Telekom, kiss my magenta!

30 septembrie 2014

Scriu de pe un colț de banchetă, cu sudoare pe frunte și paișpe riduri în plus. Pentru mine, Romtelecom , mai nou Telekom, e cea mai varză rețea. Nu sunt un om cu abilități tehnice, diferența dintre mine și un babuin fiind insesizabilă în domeniul ăsta. Sunt într-o relație de love-hate, numai că fără love cu rețeaua asta de patru ani. De ce nu ne-am despărțit, poate vă întrebați. Am tot crezut în vorbe dulci sfârșind prin a modifica abonamentul, deci prin a-l prelungi cu încă vreo doi ani.

Nu vreau multe de la relația noastră, nu prea mă uit la televizor, însă folosesc internetul destul de mult. Și dacă am wireless, vreau wireless Telekomule, nu să stau atârnată de masa pe care calc, cu o bucă în aer și una pe banchetă!

Relația noastră e cu suișuri și coborâșuri. Ne certăm săptămânal. Câteodată mă magentește de mai multe ori pe zi. Stau și frec priza și ștecherele de doișpe ori până vine semnalul. Apoi cade sunetul. Sun la ei și mă magentesc și angajații. O tipă mi-a spus că dacă nu merge wireless-ul e de la mine și a trântit telefonul. Altul mi-a resetat de 10 ori parola. Alta m-a învățat cum să frichinesc, să resetez, să bag, să scot până clipocește beculețul. Nicio logică anume, numai băgat și scos până nu mai poți. Și chiar nu mai pot, să mă credeți pe cuvânt.

Distracție mare e și când vine vorba de facturi. Al meu avea o lucrare în Corbeanca și a trebuit să vină până în București ca să poată plăti, pentru că nici aparatele speciale nu erau pregătite de magenteală. Deși avem facturare online, trebuie să printezi factura și să mergi la bancă, bă, dacă vrei să plătești la tine-n sat! În momentele în care sunt magentată în halul ăsta mi se face un dor de RDS și UPC, de nu vă văd. Cred că la ei am sunat de două ori în cinci ani.

Strâng din dinți și aștept să mă mut naibii la casa mea, cu net și cablu de la orice altă rețea. Vă pup, mă duc să mai frec nițel receiverele și prizele pentru a douăzecea oară pe ziua de azi. Mă simt nevoită să o zic din nou: Telekom, kiss my magenta!

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Paul 30 septembrie 2014 at 14:36

  :))
  ‘logica anume’ (lipseste a-ul)
  commentariu de sters.

  • Reply Iulia 30 septembrie 2014 at 15:29

   Am corectat, mersi!

 • Reply Paul 30 septembrie 2014 at 14:39

  Foarte tare si realist articolul.
  Am avut si eu probleme cu ei imediat dupa ce au fuzionat.
  Am sunat pentru o problema de hostingul de la Romtelecom si m-au transferat la 1234 de la Cosmote. Unde surpriza nu treceam de meniu si de intrebarea „Cu ce numar de telefon aveti probleme? Tastati numarul cu atentie!”
  Surpriza! Nu am probleme cu un numar de telefon… ci cu hostingul!
  Da hostingul e smecheria aia de ne tine site-urile sus..

  Well sper sa isi mai rezolve si din bug-urile de pe website ca sunt cam multicele.
  Ori Deutch Telekom nu a negociat bine contractul ca am auzit ca de la Cosmote au fugit tehnicienii acum vreo doua luni bune.. si au ramas invataceii…

 • Reply Iulia 30 septembrie 2014 at 15:30

  Mai au de lucru, e clar! Customer support-ul deficitar cred că e moștenit de la Romtelecom.

 • Reply Lorena Lupu 23 noiembrie 2014 at 16:09

  Mulţumim, Iulia. Am sharuit şi noi articolul pe hate page-ul nostru.
  https://www.facebook.com/puiepagenta?fref=nf
  (unde îi invităm pe toţi nemulţumiţii lui Telekom să laic şi să şer).

 • Leave a Reply