romanisme

Regula numărul 1 când vrei să ajungi undeva: nu cere indicaţii!

12 februarie 2012

Noi românii suntem oameni tare buni la suflet. Nu pierdem nicio ocazie de a ne ajuta semenii.La deszăpezire ieşim toţi, cu mic cu mare, să ne ajutăm unii pe alţii. La donaţii ne înghesuim aproape la fel de mult. Nu ne plac gratuităţile şi nici nu suntem o naţie leneşă. Dar cel mai bine ne pricepem la dat indicaţii.cui sa ceri indicatii

Ai de ajuns la Piaţa Romană? Pregăteşte-te să ocoleşti tot Bucureştiul, pentru că fiecare cetăţean binevoitor îţi va spune un alt drum. Vi s-a întâmplat vreodată să vă spună cineva “Habar nu am”? Băi, mie nu. “Da, da, luaţi-o la stânga, apoi la al treilea semafor faceţi dreapta, intraţi în giratoriu, vedeţi un afiş cu pulpă de porc şi acolo e locul căutat!”. Şi-aşa te trezeşti în mijlocul câmpului, înjurând de mama focului.

Cea mai faină îndrumare a primit-o tata, când căuta casa unui nene dintr-un sat de prin provincia europeană(sic!) Vrancea:

“Trebuie să ajungeţi la casa la care e o femeie care dă cu sapa în grădină”.

Găseşti doamna misterioasă, ai desluşit labirintul. Întortocheate sunt căile vieţii când n-ai GPS.

sursa foto

You Might Also Like

4 Comments

  • Reply Catalina Zaharia 12 februarie 2012 at 9:34

    Afis cu pulpa de porc? :)) Bun reper! Iar femeia „care da cu sapa in gradina” pare desprinsa dintr-un episod Midsomer Murders..

  • Reply Allexxxya 13 februarie 2012 at 11:51

    Foarte tare articolul! 🙂 Mi s-a intamplat si mie o data asta; vroiam sa ajung la un magazin si am ajuns la un spital urmand instrunctiunile unui trecator! :)))

  • Reply Iulia 13 februarie 2012 at 13:44

    @Alexxya- :)))) Sper ca la spital- cladire, nu servicii 😛

  • Reply Ciupanezul 14 februarie 2012 at 5:48

    Sincer eu dau indicatii gresite si cat mai complicate strainilor, nu stiu de ce, poate ca sunt roman si poate ca sunt gelos pe ei ca s-au nascut intr-o alta tara decat Romania. In schimb indicatii gresite nu dau niciodata romanilor, am fost intrebat si ras-intrebat de anumite locatii de care nu aveam habar si am spus clar: Nu stiu, nu stau in zona!

    In schimb ieri, am intrebat o baba prin Crangasi unde gasesc, ATENTIE, CEL MAI APROPIAT NOTAR. Si m-a pus baba sa merg pe stradute, ocolisuri, etc pana am dat de unul care nu era la munca atunci.

    Am pus mana pe telefon si am dat un search pe Google, parca nu as fi putut face asa de prima data, si am constatat ca eu de fapt am plecat DE LANGA UN NOTAR!

  • Leave a Reply