presa romanisme

O părere de cetăţean deranjat(un pic la burtă)

10 februarie 2012

Am zis şi totodată sperat că poate, după trei săptămâni, ajung şi eu la mult prea iubitul şi nedeszăpezitul Focşanigeles. Ei, aş. Tura asta nu m-au mai împiedicat zăpada slash viscolul de pe E85, ci lipsa informaţiei.

Am făcut băgăjelul, cu haine de înnoptat la soacră, casolete pentru căratul tonelor de mâncare de acasa(deh, ca la moldoveni), ba chiar şi un panou cu infraroşu pentru încălzit părinţii. La TV şi pe net, toate bune! Brici! În realitate…

Băi nene, era o coadă la ieşirea din Bucureşti, la care am stat două ore. DOUĂ ORE!!! Ce se întâmplase? Pe acolo se ocolea cumva spre Constanţa, treabă despre care nu ne-a informat nimeni. Am luat smartfonul cel mult mai inteligent decât noi şi dă-i şi caută ştiri. Nimic. Pe Radio România Actualităţi era Festivalul Zăpezii de la Rânca, dincolo melodia aia stresantă cu “Au maleu simalau, oaişice samba”, în altă parte un „Bum cică bum, vrum vrum, ce melodie penibilă am mai scos şi-acum”.

Şi cum eu sunt un om precum salcia, care se îndoaie după cum bate vântul şi căreia îi e silă să  ţină crengile drepte în faţa sorţii, m-am întors în Bucureşti. Mdah, poate la vară mai încerc. Deocamdată stau cu panoul radiant sprijinit de unul din cei patru pereţi ai mei. Ăsta-mi mai lipsea!

 

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply căpcă1 10 februarie 2012 at 18:30

  neeaahh…la vară n-ai nici o şansă, or să fie călduri mari, de vreo 27 de grade Celsius, care o să surprindă administratorii drumurilor…sorry, Focşaniul este şi va fi oraş închis !

 • Reply Iulia 10 februarie 2012 at 18:50

  @capca1- Uff, astia sunt surprinsi de orice. Si daca iese un ghiocel s-a oprit activitatea in oras :))))))

 • Reply Phidas 11 februarie 2012 at 15:32

  A mare. 🙂 ???

 • Reply Iulia 11 februarie 2012 at 19:24

  @Phidas- N-am inteles ce vrei sa spui, imi merge mintea mai greu seara 😛

 • Reply Cristi 11 februarie 2012 at 22:09

  Ce ai vrea sa spuna astia la stiri acum? Sa fie obiectivi? Ei trebuie sa prezinte „apocalipsa alba” acum. Vreo 2-3-4 zile nici sa nu te gandesti la altceva. Asta doar daca nu o comite vreun politician sau vreun „om de afaceri” grav de tot, asa cat sa mai mute atentia de la zapezi.

  P.S.: eu gasesc induiosator faptul ca unii romani descopera acum ca iarna ninge si ca povestile bunicilor cu troienele mari cat casa … nu sunt chiar povesti.

 • Reply Iulia 12 februarie 2012 at 8:42

  @Cristi- Eu am amintiri din copilarie cu troiene imense si nu m-as fi asteptat ca povestea sa se repete, mai ales dupa tot bullshitul cu incalzirea globala :))

 • Reply Cristi 13 februarie 2012 at 0:46

  @Iulia, teoria cu incalzirea globala este praf in ochi aruncat in ochii fraierilor pentru ca trebuie sa se cotizeze puternic catre anumite fundatii/companii/etc.
  In fine, ideea este ca Pamantul este extrem de puternic influentat de activitatea solara iar aceasta, in ultima perioada, este in scadere. Si se va pastra asa pentru o suficient de lunga perioada de timp si intr-atat de „tare” incat vom avea o mica glaciatiune. Nu te gandi la epoca de gheata dar incearca sa te gandesti la temperaturi generale anuale cu ceva grade mai mici decat valorile cu care erai obisnuita.
  Mai adaugam niste curenti oceanici care s-ar putea sa fie serios perturbati si din cauza altor factori si putem asista la schimbari destul de dramatice, schimbari care vor afecta serios peisajul european sau chiar mondial (deh, lipsa sau abundenta precipitatiilor pot dauna serios unor zone).
  Oricum, prin Evu` Mediu (nu retin exact anii) a fost o perioada destul de lunga (pentru durata de viata a omului) in care temperaturile au fost mult mai ridicate decat mediile anuale. Si nimeni nu s-a dat cu fundul de pamant asa cum se face acum cand ninge sau ploua putin mai mult. Apropo, pregateste-te pentru teledonul de inundatii. Am auzit ca dupa 20.februarie este posibil sa avem temperaturi de +10 Celsius. Sper sa fie aberatii si sa ma insel.

 • Leave a Reply