Fără categorie

Mă înspăimântă ideea sălii de fitness!

17 ianuarie 2012

Un paradox interesant e cel al efortului fizic şi banii daţi pe el.
Bunicii mei, oameni de la sat, îşi câştigau traiul cu cârca, după cum se spune pe acolo prin zonă. Aşa se face că pentru un abonament nelimitat la fitness nu plăteau absolut nimic, ba chiar făceau bani buni.
Exerciţiile erau unele complexe precum cel la aparatul de prăşit Ultra Slim, finisarea musculaturii la aparatul de făcut şindrilă Tone Expert şi desigur colectarea laptelui nedegresat la Starvac 2000.
Şi aşa au ajuns la o vârstă venerabilă fără prea multe afecţiuni, în timp ce poponeţul meu care se mulează perfect pe scaunul de la birou creşte ca în basme, într-o zi  cât altele într-un an. În maxim 6 luni se va revărsa precum Dunărea în Marea Neagră, acoperind întreaga podea şi înnecând toate vietăţile inocente din jur.
Ca să evit această perspectivă, mă tot interesez de diverse încăperi de autotortură de genul ăsta, pe care evident, dai şi bani. Oricât de dotată e o sală de fitness, tot e populată de musculoşi transpiraţi care odată aşezaţi la aparat se transformă într-un soi de Godzilla cu broboane de seu pe chip.
Întrebarea nu e unde mă duc la sală, ci dacă aveţi ceva terenuri arabile, vaci, porci sau alte orătănii cu mult mai aspectuoase decât cefoşii de sală?
C.V.: Ştiu să culeg struguri, să tai via, să mătur piscine, să fac grătar în câmp, să adun fânul, să mulg vaca etc.

You Might Also Like

14 Comments

  • Reply Alin Balan 17 ianuarie 2012 at 8:49

    Mai are bunicamia la tara de treaba si nu gaseste oameni care sa o ajute, iti da si mancare si bautura si bani.
    Cat despre comentariul tau la adresa salii de fitness, mi se pare mult prea subiectiv, asa cum tu te duci sa scapi de stres si de calorii in felul tau alergand pe banda sau pedaland pe bicicleta, ei poate au alte prioritati (lucreaza ca bodyguarzi si au nevoie sa aiba un aspect de intimidare), deci nu cred ca poti sa judeci.
    Din cate stiu eu sunt si mai mult pentru fete unde nu o sa mai ai astfel de probleme, dagemar cred ca e asa….

  • Reply Iulia 17 ianuarie 2012 at 9:19

    @Alin- E fain la Dagemar, doar ca eu nu mai stau in Focsani de mai bine de un an. La cele pt femei nu am cum sa ma duc, pt ca vreau sa merg impreuna cu sotul meu.
    Si recunosc, lenea mea e cea care ma impiedica in primul rand 🙂

    Iti multumesc pentru vizita si te mai astept!

  • Reply căpcă1 17 ianuarie 2012 at 10:21

    sala de fitness mişto e aia care are mesele în separeu, vinul rece şi ciorba de burtă fierbinte, dreasă bine cu smântână şi usturoi, mititeii mari, cartofii prăjiţi crocant…mmm, abia aştept !
    Cuuum, aia nu-i sală de fitness ?! Eh, ce dacă, nu ştiu să citesc , aşa că o să mă ţin de abonamentul meu !
    Unde e sala asta? În Focşani, dar tu ai plecat din urbea maiorului Pastia…şi nici ăia nu-mi fac vreo reducere ca să le fac publicitate!

  • Reply Iulia 17 ianuarie 2012 at 10:23

    @capca1- De acord cu tine! Cea mai tare sala! Dintre toate, eu o prefer pe cea cu ceafa si cartofi prajiti :))))

  • Reply căpcă1 17 ianuarie 2012 at 10:25

    aaa, mi-adusei aminte…nu te mai alinta, eşti o mână de femeie, aşa că nu te mai lăuda cu „revărsatul”! plus că ai şi ochi mişto !
    PS zi-i lu’ bărbat-tu să nu-şi puie mintea cu mine, am vrut sa fac si io un compliment ! 🙂

  • Reply Iulia 17 ianuarie 2012 at 10:27

    @capca1- Nu si-o pune, stai linistit, ca am vazut cum arati :)) Doar stii ca pari foarte fioros, desi esti un sensibil 🙂

  • Reply humpty_dumpty 17 ianuarie 2012 at 12:03

    fa mai mult sex. si cind faci incearca sa nu stai doar la primire, implica-te! miscari rotitoare din solduri, genuflexiuni pe ax fix, exercitii de indeminare cum ar fi „culege ciupercuta fara sa pui mina” si alte minunatii de felul asta… pentru inceput ai putea incerca cite 4 serii din fiecare, cu suficiente reluari (la manual zice „pina simti ca frige”, dar nu te-as indemna pina acolo).asta, desigur, daca nu ai nimic impotriva cefosului de acasa!
    p.s. nu-ti imagina aiureli cu privire la bicepsii mei!

  • Reply Iulia 17 ianuarie 2012 at 12:16

    @Humpty- dumpty- Vad ca azi esti amuzant, evoluezi :)) Sa-ti traiasca bicepsii!

  • Reply Dan Trofin 17 ianuarie 2012 at 13:14

    daca mai adaugam si ceva stress inerent vietii din Bucale, e clar, ca ai dreptate sa iti pui intrebari de acest gen !
    sala de fitness este ok, mai adauga si ceva plimbari / mers pe jos, atunci cand poti, plus dieta care ti se potriveste 🙂
    toate aceste mici sfaturi, daca iti faci probleme ; desi, nu cred e cazul sa te alarmezi prea tare !

  • Reply Iulia 17 ianuarie 2012 at 13:15

    @Dan- Cu dieta am inceput deja, pentru restu’ trebuie sa ma mobilizez 🙂

  • Reply Mihai 18 ianuarie 2012 at 19:09

    in orice sala ai sa gasesti niste „cefosi” care urla si cand se duc sa se pise sau baga o shaorma in ei, problema este sa vrei sa slabesti ca timp iti faci, nu trebuie sa te duci neaparat la sala, sala incepe in bucatarie in primul rand. nu a facut nimeni patretele de la sex – este o placere care ar trebui sa ramana placere indiferent de pozitii. Si daca chiar te plictisesti rau fa un copil 🙂 si iti va trece plictiseala .

  • Reply Iulia 19 ianuarie 2012 at 13:52

    @Mihai- Ohoo, stiu ca ajuta la slabit sa ai un copil, dar mai stau un pic. Cat despre slabit, o dieta tin, de miscare nu prea imi vine sa ma apuc..

  • Reply Drd Emil Calinescu 29 ianuarie 2012 at 9:40

    Nu recomand faza cu gratarul. Oricat ai munci la el, tot va exista tentatia sa consumi ceva „De pe dansul”. Si s-ar putea sa constati ca efectul e contrar!

  • Reply antiqul 8 februarie 2012 at 11:58

    Azi dimineaţă am dat la lopată ca să deszăpezesc maşinuţa personală care plângea în nămeţi. A fost mai tare ca sala de fitness 😉

  • Leave a Reply