aberatii de-ale mele

Cum să nu-ţi mai rozi unghiile

29 ianuarie 2012

Îl ştiţi pe rozătorul de unghii? Eu am unul la birou şi unul acasă. O să fiu concisă.

Ce nu ştie rozătorul de unghii e că atunci când îşi înfige dinţişorii în firavele-i unghii, chipul său nu e unul relaxat, firesc.

Schimonoseala începe fix de sub linia părului, cu fruntea. Fose adânci apar parcă de nicăieri, evidenţiate de sprâncenele frânte şi de o privire de om care se injectează de cel puţin 10 ani zilnic, în spatele blocului sau, mă rog, la ghenă.

Pomeţii urcă nervoşi până înspre urechi, iar marginile gurii o iau razna ca într-un dans al aborigenilor canibali, cu aceeaşi poftă de carne proaspătă a trupului de aceeaşi sorginte.

Şi începe festinul. Pieliţe, margini aspre, urme ale ojei care a trăit cândva acolo. Rozătorul se abate ca un uragan asupra propriei fiinţe, cu toată forţa, ca şi cum fără celulele moarte de mult viaţa sa ar lua o altă turnură. Câştig la loto, marea dragoste, un CLS strălucitor în faţa porţii.

Cum dezveţi un rozător?

Se ia una bucată aparat foto, care se îndreaptă asupra nevinovatului şi se fotografiază dovada auto-canibalismului. Se postează una bucată poză pe Facebook şi se dă tag. Problem fixed!

You Might Also Like

13 Comments

 • Reply Drd Emil Calinescu 29 ianuarie 2012 at 9:38

  Recunosc, sunt si io in aceasta categorie! Da la mine nu se rezolva asa usor problema! Sunt atat de narcisist incat imi place orice poza cu mine, si nu ma sperii de fata mea schimonosita! Asa ca trebuie sa inventezi alta metoda :))

 • Reply Iulia 29 ianuarie 2012 at 9:44

  Pfuu, si eu care credeam ca e infailibila :))

 • Reply Catalina Zaharia 29 ianuarie 2012 at 10:03

  Am avut si eu o perioada de ros unghii, dar am scapat cu ajutorul ojei. Imi place mai mult sa am unghii frumoase decat sa le rod 🙂

 • Reply Iulia 29 ianuarie 2012 at 10:16

  @Catalina- Mi se pare normal 🙂 Eu una n-am avut niciodata problema asta, am destule in rest :))

 • Reply Drd Emil Calinescu 29 ianuarie 2012 at 11:06

  Chestia cu rosul unghiilor e mai mult la barbati decat la femei. Asta pt ca, intr-adevar, femeile vor sa aiba unghii frumoase, le fac cu oja etc.
  Si tot ca o observatie: acest lucru il fac in general NEFUMATORII. Probabil e o chestie nervoasa: fumatorii se calmeaza fumand, iar nefumatorii, neavand acest viciu, improvizeaza!

 • Reply Iulia 29 ianuarie 2012 at 11:17

  Ai dreptate. Sotul meu s-a apucat sa le roada mai abitir de cand s-a lasat de fumat 🙂 Nu mai bine ca mine, ca imi rod plamanii? :))))

 • Reply Drd Emil Calinescu 29 ianuarie 2012 at 12:26

  Nu stiu! Nu e sanatos nici sa fumezi, nici sa-ti rozi unghiile! totusi, uneori e preferabil sa faci din astea decat sa ramai intr-o stare permanenta de agitatie si cine stie, sa faci un atac de cord!
  Sunt atatea persoane care s-au apucat de fumat la sfatul doctorilor de inima! SUNTETI PREA AGITAT, TREBUIE SA FACETI CEVA SA VA CALMEZE!
  Acum nu se mai poate, da pe vremuri multi antrenori fumau pe banca. Si spuneau unii din ei ca fac asta la recomandarea doctorilor, ca la ce stres si tensiune e pe banca, e risc mare de atac de cord!
  Revenind la rosul unghiilor, nu e neaparat un lucru rau. Si nu trebuie eliminat neaparat. Acel om e stresat si gaseste o „scapare”. Daca nu e asta, e alta! E preferabil sa spargi prin casa/pe la birou diverse sa te linistesti? Cred ca nu!
  Din acest motiv nu am incercat pana acum cu adevarat sa ma dezvat…

 • Reply Daniel 30 ianuarie 2012 at 8:56

  Vrem sa vedem poza cu nevinovatul care roade la unghii. Pe aceasta cale, salutari Nevinovatului!

 • Reply Iulia 30 ianuarie 2012 at 9:01

  @Daniel- Ehee, n-am prins ipostaze edificatoare, dar urmeaza 😀

 • Reply Drd Emil Calinescu 30 ianuarie 2012 at 10:46

  Da chiar…
  iar data viitoare merge o filmare! poate are efect mai bun :))

 • Reply Iuliana 22 aprilie 2012 at 14:25

  Eu am incercat cu un lac de unghii cu un gust foarte amar! ( In 2 zile am scapat)

  • Reply Iulia 23 aprilie 2012 at 4:29

   Cum se numeste?

 • Reply una bandita 25 august 2013 at 12:56

  ani de zile m-am confruntat cu aceasta problema.stiti cum am scapat definitiv de ea?mergand saptamanal la salonul de manichiura….pana unghiile mele au capatat o forma, apoi le dau doar cu oja neagra (nu detin oje acasa ca sa nu fiu tentata sa le rod din nou si sa le fac acasa cu oja).la mine a functionat.incercati si voi

 • Leave a Reply