Gustare pentru puturoşi

Aveţi jumătate de oră la dispoziţie să mâncaţi, vă e foame rău şi nici n-aţi avut timp şi chef să umpleţi frigiderul. Fiţi fără de griji! Nu aveţi nevoie decât de cuperci mari, câteva felii de muşchi file afumat, caşcaval sau mozzarella, roşii şi un praf de oregano. Încingeţi bine cuptorul vreo câteva minute, timp în care aşezaţi cu tandreţe ciupercile “dezcodăţate” într-o tavă. După vreo zece minute în care au transpirat şi s-au subţiat în valurile de căldură, puneţi-le câte o pălărie din muşchi şi trimiteţi-le din nou în saună pentru încă zece minute. Mai apoi, aşezaţi pe fiecare “doamnă” elegantă cu pălărie şi câte un cub pufos de caşcaval în loc de moţ şi iar cu ele în focuri. Când pălăria s-a rumenit şi s-a încreţit, iar caşcavalul s-a topit de plăcere, tăiaţi bucăţi de roşii şi presăraţi oregano. Ta-daaam!

9 comentarii la „Gustare pentru puturoşi”

 1. un festin al papilelor, ce ai prezentat tu aici…
  in cazul meu, fiind innebunit dupa ciupercute, as fi dispus sa renunt la palaria de muschiulet 🙂

 2. eu le pregatesc cu untulet (merge si cu branza brie), apoi desfac un catel de usturoi si pun olecuta iar, la final, presar deasupra o tzara de marar/oregano.

  imi place ca ai farfurii vesele si colorate 🙂
  e si asta un aspect important : dupa miros, un alt simtz important e cel vizual 😉

  pofta buna sau sa va fie de bine !

 3. Patrick- Farfuriile astea verzi le am de vreo patru ani, cred. Primele mele farfurii de om independent, care nu mai locuieste cu parintii 🙂
  Buna idee cu usturoiul si mararul! Cat despre brie, o prefer cu vin rosu 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *