presa romanisme

Trezirea!!!

17 noiembrie 2009

Am apucat sa vad si eu intr-un final editia Top Gear facuta in Romania. Nu stiu cata lume stie, dar am avut o perioada de cativa ani in care eram obsedata de tot ceea ce inseamna masini, ajungand chiar pana in redactia unei reviste auto la interviu. Din pacate, n-a fost sa fie. Asa ca nu l-am putut rata pe Jeremy Clarkson si pe colegii sai in minunata lor plimbare prin Romanica noastra dulce si amara. Si atunci m-a lovit din nou. Cate lucruri s-ar putea face pentru bucatica asta de pamant din miezul Europei! Cum ar fi sa se organizeze curse de masini in Casa Poporului? Sau pe drumurile montane care serpuiesc cu darzenie printre varfurile semete impovarate de nori? Oare nu am putea sa ne fructificam si noi relieful, obiceiurile si peisajele care te lasa fara de suflu? Cred ca sunt doar doua variante pentru esecul nostru turistic. Nu se vrea. Nu se poate. Anul trecut eram in Tunisia. O tara lipsita de resurse, care traieste exclusiv din turism. O tara dominata de desert. Fara munti inalti, fara vegetatie abundenta. Dar orice duna, orice casa a berberilor, orice izvor era sub asediu turistic. Si au doar doua lucruri in plus fata de noi in comparatie cu multe alte minusuri: sosele si cazare ieftina si de calitate. Cat poate fi de greu?!?

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply PATRICKdan 18 noiembrie 2009 at 0:10

  foarte faina emisiunea…
  ma uit la ea constant, duminca n-am avut cum sa o vad ci doar clipurile de pe iutub. dar am intrat in posesia filmului intreg, astept sa vad daca va contine si filmarile din subsolul Parlamentului 🙂
  am pus la mine linkul !

 • Reply iulia 18 noiembrie 2009 at 7:14

  @Parickdan- Contine si filmari din subsol. E foarte faina emisiunea. Iar Dacia Sandero e o vedeta in toata regula!

 • Reply mirolara 18 noiembrie 2009 at 17:21

  nu ne-au "intepat" britanicii deloc intr-o emisiune intreaga? chiar deloc? eu nu i-am urmarit…

 • Reply Lorelei 18 noiembrie 2009 at 18:04

  Nothing else matters!

 • Reply danbrasov 19 noiembrie 2009 at 6:56

  Greu nu ar fi daca nu ar exista interese. Daca tunisienii exploateaza orice duna si grecii orice piatra, romanii isi bat joc de tot ceea ce inseamna resurse naturale. Sau, mai bine zis, se merge pe ideea : facem, facem, dar noua ce ne iese la faza asta?

 • Reply iulia 19 noiembrie 2009 at 8:32

  @mirolara- la inceput au spus ca sa vii cu supermasini in Romania e ca si cum te-ai duce in Somalia(parca) inmbracat cu un costum din mancare. Asta pana au ajuns in parcarea de la Rex :))Eh, au fost asaltati si de cativa rromi pe drum, dar nu ne-au criticat prea tare. In schimb, imaginea despre Romania peste hotare e clara: tigani multi si saracie lucie.

  @Dan-Si nu vad o schimbare de mentalitate prea curand. Multi dintre tinerii care ocupa acum functii importante imi par mai inculti si mai avizi de putere chiar si fata de vechii securisti.

 • Reply jugadi 20 noiembrie 2009 at 7:36

  Sandero e, intr-adevar, "vedeta" la TopGear. Dupa ce faceau bascalie de ea, amintindu-i fugitiv numele in editii anterioare, acum as spune ca au promovat-o. Poti sa o urasti, poti sa o placi, dar nu poti sa o ignori! 🙂

 • Leave a Reply