aberatii de-ale mele

1 Mai virtuos ca altu’

1 mai 2012

Cei mai puţin înzestraţi din punct de vedere intelectual încep să mă distreze din ce în ce mai tare. Nu de alta, dar dacă m-aş enerva, aş fi încă un blogger veşnic frustrat de gay, femei emancipate, oameni credincioşi şi alte astfel de nemulţumiri de mare trafic.

Azi se poartă postările despre românii puturoşi şi despre cum nu muncim, tăiem frunză la maidanezi ş.a.m.d. Scrise, desigur, din spatele tastaturii, unde lenea e la mare artă în fiecare zi. Cel mai mult mă amuză cei care aruncă rahat în români în general, uitând că fecalele merg de fapt spre un ventilator la viteză maximă.

Ştiu bine că stereotipurile şi hatereala aduc trafic, dar lăsaţi-o mai moale, oameni buni! Asta cu lenea e ca aia cu „românii e inculţi”, spusă cu Tv-ul setat pe Acces Direct. Dacă unii s-ar obosi să dea un telefon la teatru sau la operă, ar vedea că locuri libere se găsesc abia peste o lună. Dar când tu trăieşti în glod, ţi se pare că toţi inspiră mizerie prin rât.

Ieşiţi din spatele blocului, alegeţi să vedeţi frumosul, pentru că el există. Dar când râgâi cu poftă după o duşcă zdravănă de bere la PET şi apoi o arunci pe jos, ţi se pare normal să te uiţi la ăla care şi-a golit fosa în pârâu şi să te simţi superior. Eşti miezul din troacă, cel mai deştept dintre idioţi.

Fii cel mai prost dintre prietenii tăi, abia atunci eşti pe calea cea bună.

You Might Also Like

13 Comments

  • Reply antiqul 1 mai 2012 at 18:58

    Eşti tare, Iulia. Sper că porcuşorul ăla din fotografie nu a fost îngrăşat în ajun că tocmai mi-am dat cu părerea pe blog despre purceluşii îndopaţi în ajun 😉

  • Reply Iulia 1 mai 2012 at 19:58

    Porcusorului din fotografie nu-i pasa de silueta, ci doar de influenta in social media :)))))

  • Reply Alin Balan 3 mai 2012 at 15:06

    Frumoase articole. Scurte si la obiect. Oameni sunt de toate felurile, dar cand tot se vorbeste despre o anumita categorie, pare ca este majoritara. 🙂

    • Reply Iulia 3 mai 2012 at 15:07

      Multumesc pentru aprecieri, dar mai ales pentru ca-mi dai dreptate :)))

  • Reply Cornel 3 mai 2012 at 20:11

    Sunt buni si astia de care zici tu,ne mai distram si noi,ne mai scoate putin din rutina,ne mai da subiecte de barfa…..Stii proverbul cu capra vecinului.E mai simplu sa vorbesti despre altii decat despre tine.Bravo tie ca spui verde in fata ce te doare si nu o dai pe la colturi ca cei mentionati de tine.

  • Reply Yepi 4 mai 2012 at 6:56

    Poza cu porcu mi-a făcut ziua :))

  • Reply Vinerea recomand articole! « CEL MAI MINUNAT BLOG! 4 mai 2012 at 7:51

    […] Iulia Nicolae scrie despre un 1 mai […]

  • Reply Cornel 4 mai 2012 at 8:49

    Apropo de porcul din imagine.Nu prea i-se vede ceafa,o fi pusa pe un gratar?

    • Reply Iulia 4 mai 2012 at 8:52

      Cred ca da. Delicioasa mancare 🙂

  • Reply polimedia.us/fain 6 mai 2012 at 20:52

    1 Mai virtuos ca altu– – Iulia Nicolaie…

    „Fii cel mai prost dintre prietenii tăi, abia atunci eşti pe calea cea bună.”…

  • Reply Alex 7 mai 2012 at 16:53

    Zici tu ceva, da’ nu complet. N-o sa ma apuc sa ignor selectiv realitatea pentru ca „vai, dar nu se face sa-i zicem mizeriei pe nume”. Sigur, sa vezi numa’ mizerii e o problema pe care o vad reprezentata suficient – da’ pana la urma blogheru’ ce face asta nu-mi pare genul care s-ar obosi sa dea telefon la teatru.

    Apropo: esti sigura ca vrei sa pui teatrul mult mai sus ca TVul? Am vazut suficiente rebuturi pop si la institutiile de cultura.

    Apropo #2 de aratatul cu degetul catre altii: autoarea blogului stie ce-i aia citarea surselor? De unde e poza cu porcusorul? Sa nu zici „de pe net” ca-ti dai cu firma in cap 🙂

  • Reply Iulia 7 mai 2012 at 16:57

    @Alex- Din fericire, teatrul e inca peste TV. Deocamdata… Cat despre citarea sursei, am inchis pagina si mi-a fost sila sa caut din nou site-ul. Sunt lenesa, na’. Da-ma in judecata :)))
    Cat despre nume, mi se pare inutil sa postez o lista fooarte numeroasa de oameni de pe toate canalele de socializare online. Plus ca, asa cum am mai scris candva, nu imi place sa ma cert online. Mi se pare comparabil cu sexul prin telefon; desi nu ti se pare, tot singur o faci :)))))

  • Reply Alex 7 mai 2012 at 17:44

    Mei, io n-am zis să dai exemple musai (deşi nu strică :D). Ziceam numa’ că probabil cine se plânge pentru că aşa-i stă în obicei se află la nivelul lui maxim de putinţă şi alte subiecte oricum i-ar fi inaccesibile. Idem cu audienţa, ea se decantează încet-încet.

    Practic articolul tău e adresat acelora mai noi între cititori/autori, care privesc spre un Bârgău sau Ametcea şi au impresia că e bine/util/cultural ce fac ei? Nu strică educarea tineretului, foarte bine faci 🙂

    Cât despre porcuşor, hai că ţi-am găsit o sursă după numele pozei:
    http://www.hilariousheadlines.com/5-funny-looking-pigs.html

  • Leave a Reply