aberatii de-ale mele fericire

Dragii mei, viaţa nu e dreaptă

16 martie 2012

Zilele trecute am depistat primul fir de păr alb. Aşa că de acum încolo am dreptul absolut de a-mi da cu părerea şi de a generaliza şi în acelaşi timp să am falsa impresie că am dreptate. Vreau să vă scriu despre un lucru de care mă lovesc aproape în fiecare zi şi începând de astăzi consider că e un adevăr absolut. Oamenii de treabă sunt trataţi cu fundul, cei aroganţi cu respect.de ce avem par alb

Ultima dată am observat-o într-o cafenea, unul din locurile în care îmi pierdeam într-o perioadă după-amiezile. Prima dată a intrat o tipă curăţică, ba chiar cochetă, zâmbind uşor. S-a aşezat la masă şi a stat. A aşteptat şi a tot aşteptat. A primit comanda târziu din partea unui chelner tare grăbit deşi locul era aproape gol. Altă zi, altă cafenea, de data asta a intrat un tip cu nasul până la cer, pufăind aere de pseudovedetă de Românica. Ce credeţi? A fost servit imediat de un chelner niţel timorat, care nu mai ştia cum să se învârtă şi cum să îl mulţumească pe acest Zeus al cârciumilor.

Eu bănuiesc că e un comportament animalic, e vorba de supremaţia celui care dă impresia de putere. De-asta tot timpul oamenii cumsecade vor avea de suferit şi vor afla după apariţia primului fir de păr alb că fericirea mai mică sau mai mare a altora nu face altceva decât să o consume pe a lor. Dacă fiecare mână întinsă e recompensată cu degetul mijlociu ridicat cu mojicie înseamnă că stăm bine. Fiecare gest al nostru declanşează reacţia inversă în celălalt. Învăţăm asta şi rămânem cu părul negru.

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply CrazyMan 17 martie 2012 at 0:47

  Mnoh.. eu amu ce mai fac? Că am chelie … Chiar animalică 😀
  Oricum..psudovedeta să se bucure că nu m-a prins pe vremea când eram barman… Aveam oroare de alde ăştia, de multe ori ceilalţi au lăsat un bacşiş mai mare decât al lui „Zeus” … Şi îi tratam ca atare, evident 😀

  • Reply Iulia 17 martie 2012 at 7:00

   Mda, ai si tu dreptate. Parul il mai vopsesti, dar chelia ba. Asa si cu naravul cand vine vorba de infumurati, mai bine ramane la fel :))

 • Reply Cornel 17 martie 2012 at 12:21

  Din pacate nesimtirea si aroganta par sa fie in ziua de astazi foarte apreciate.Oamenii cu bun simt au devenit o raritate si mai rau,sunt luati de fraieri in anumite situatii.

  • Reply Iulia 17 martie 2012 at 12:28

   Nu stiu daca sunt apreciate sau doar temute. Oamenii cumsecade nu au chef de scandal de obicei, asa ca lasa de la ei pentru a aplana conflictele. Si lasa si tot lasa.

 • Reply căpcă1 18 martie 2012 at 17:47

  ha,ha,ha…mă ştii , io mă rad în cap !

  • Reply Iulia 18 martie 2012 at 18:55

   Ehee, daca nu se vede nu inseamna ca nu exista 😀

 • Reply Roxana 19 martie 2012 at 9:37

  Eu am deja vreo doua fire de par albe si n-am decat 21 ani 😛 Dar se spune ca este noroc 😉

  • Reply Iulia 19 martie 2012 at 14:22

   Noroc e cand ai unul singur, de la doua incolo… :))))

  Leave a Reply