romanisme

Tineretul ăsta…

1 octombrie 2014

Mă ia cu amețeli când aud oameni în toată firea folosind aceste două magice cuvinte. În mintea unora, faptul că au citit Cireșarii cu o lacrimă în colțul ochiului echivalează în mod absolut cu toată informația la care sunt expuși junii de astăzi. Ei citeau, bre! Sute de pagini pe zi. Dacă e să numărăm caracterele citite de un elev pe zi, în timp ce stă pe net, sigur depășește zecile de pagini cu care se umflă-n piept burtoșii cu elan comunist.

Și ce proști sunt tinerii de azi, bre! Noi rupeam cartea, nu respiram, visam la Cătălina din Luceafărul și ne distram cu probleme de Gheba în timpul liber. Ăștia nici nu iau BAC-ul!

Pe naiba! Înainte doar o mică parte îndrăznea să viseze la studii superioare, ceilalți învățau meserii și își vedeau de lucru, o treabă foarte bună, zic eu. Acum cu toții vrem diplome și cu cât mai moale e hârtia, cu atât mai bine pentru piața muncii din zilele noastre. Un lucru e cert, însă: ăștia micii știu muuuult mai multe lucruri decât știam noi. Mă uit la frate-miu și sunt uimită de cultura lui muzicală, de cunoștințele despre istorie(multe din ele luate din jocuri), tehnologie ș.a.m.d. Eu știam una și bună. La școală și acasă plus ceva lectură plictisitoare dată la ore. Aveam calculator, dar în afară de Hercules, Age of Empires și enciclopediile Encarta, nu era de prea mare ajutor.

Dragi oameni pentru care vârsta e atât virtute, cât și justificare, data viitoare când vă apucă sclifoseala pseudointelectuală lăsați tineretul ăsta netrebnic să vă pună doar câteva întrebări. Garantat plecați cu coada între picioare. Generația în converși e în mod sigur mai informată decât cea în blugi.

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Paul 1 octombrie 2014 at 20:36

  Foarte tare finalul! 🙂
  Clar sunt mai informati, dar cumva intre timp, (pe undeva) s-a pierdut bunul simt (in masa). Nu mai au frica de nimic, nici parintii nu sunt mai asa autoritari ca pe vremuri.
  Da au cultura si ii duce mintea asta agera la tot felul de lucruri bune, iar asta e evolutie!
  Cu totii vrem sa evoluam si sa prosperam. Nu?

 • Reply Iulia 2 octombrie 2014 at 6:59

  Pierderea din bunul simț se regăsește la toate vârstele zilele astea, nu cred că e doar o trăsătură a noii generații.

 • Reply Paul 2 octombrie 2014 at 13:59

  Da, bine punctat!

 • Leave a Reply